ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:
Τσιμισκή 12,
Θεσσαλονίκη

Καλάθι

News & Events

Το ιδανικό μονόπετρο που θα την κάνει να πει το «Yes, I do!»

Το ιδανικό μονόπετρο

Η επιλογή του μονόπετρου είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία»… Αυτό δεν το είπε ποτέ κανείς! Ανάμεσα στο γούστο της αγαπημένης σας και το αμφιλεγόμενο «ναι», έρχονται να προστεθούν δεκάδες νέες λέξεις και άγνωστες πληροφορίες για τον λίθο, το μέταλλο, αλλά και το κόστος του δαχτυλιδιού. Ας δούμε ”Το ιδανικό μονόπετρο”

Εμείς αναζητήσαμε, βρήκαμε και σας παραθέτουμε, το ιδανικό μονόπετρο,  τα SOS της θεωρίας που πρέπει να γνωρίζετε προτού επισκεφθείτε το κοσμηματοπωλείο. Εσείς δεν έχετε παρά να κρατήσετε σημειώσεις!

Το ιδανικό μονόπετρο που θα επιλέξετε πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα και το στιλ σας αλλά και να σας αντιπροσωπεύει σαν ζευγάρι. Είτε εμπλακείτε άμεσα στη διαδικασία (με το να σχεδιάσετε το δικό σας μοναδικό δαχτυλίδι ή να το επιλέξετε μαζί με τον αγαπημένο σας) είτε το αφήσετε στην κρίση του συντρόφου σας (αφήνοντας πάντα όλως τυχαίως περιοδικά με τσακισμένες τις σελίδες με τα σχέδια που σας αρέσουν, ταγκάροντας τον συμπωματικά σε inspiration Instagram photos ή προωθώντας του κατά λάθος άρθρα σαν αυτό εδώ) ακολουθούν όλα όσα πρέπει να προσέξετε εσείς και ο σύντροφός σας κατά την επιλογή του δαχτυλιδιού σας!

 

Το ιδανικό μονόπετρο

 

Επιλέξτε το ιδανικό μονόπετρο που ταιριάζει στο στιλ της, όχι στο δικό σας!

Το μονόπετρο δαχτυλίδι θα φοριέται από την αγαπημένη σας καθημερινά για μία ολόκληρη ζωή! Αντιλαμβάνεστε ότι η επιλογή του πέρα από δύσκολη είναι και καθοριστικής σημασίας. Ο καταιγισμός πληροφοριών για τους λίθους, τα μέταλλα και τα κοψίματα, είναι βέβαιο πως θα σας αποσυντονίσουν και θα σας αποπροσανατολίσουν. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας σε όλη τη διαδικασία επιλογής, είναι η εικόνα της μέλλουσας γυναίκας σας να κοιτάζει με ενθουσιασμό το ίδιο δαχτυλίδι καθημερινά! Συνεπώς, αφήστε το προσωπικό σας γούστο στην άκρη και ρωτήστε την ίδια. Ωστόσο, αν θέλετε να το κρατήσετε για έκπληξη, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

  • Παρατηρήστε το στιλ και το μέταλλο των κοσμημάτων που επιλέγει να φορά συνήθως.
  • Ρωτήστε την κολλητή της! Το πιο πιθανό είναι η αγαπημένη σας να έχει κάνει εικόνα το ιδανικό μονόπετρο πολύ καιρό πριν εσείς να σκεφτείτε να της κάνετε πρόταση! Μπορεί εσείς να μην το γνωρίζετε, αλλά η φίλη ξέρει!
  • Old but gold. Περάστε εντελώς τυχαία από το κοσμηματοπωλείο μας ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ και δείτε σε τι είδους κοσμήματα εστιάζει περισσότερο.

 

 

 

Θεωρία πριν την πράξη

Όσο βαρετό ή περιττό κι αν φαίνεται, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις απαραίτητες πληροφορίες πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός λίθου, τόσο ακριβού και πολύτιμου, όπως είναι το διαμάντι.

Mind the 4Cs

 • Color: Το ιδανικό engagement ring έχει ένα διαμάντι καθαρό και διάφανο! Η κλίμακα που εκτιμά το χρώμα των διαμαντιών εκτείνεται από τα λατινικά γράμματα D έως και Z. Το γράμμα D συμβολίζει το πιο διαφανές και λευκό διαμάντι, ενώ προχωρώντας σταδιακά την κλίμακα και φτάνοντας στο Z συναντάμε τα πιο κίτρινα ή καφέ διαμάντια.

  • Cut: Η ποιότητα και η επιτυχία της κοπής εξαρτώνται από το πόσο εντυπωσιακά η πέτρα αντανακλά το φως. Ο τρόπος κοπής συνδυάζει στοιχεία, όπως η συμμετρία και οι διαστάσεις, και επηρεάζει καθοριστικά την καθαρότητα, το χρώμα, τη λάμψη, αλλά και την ολική όψη της πέτρας.
  • Clarity: Η διαύγεια του λίθου αφορά την απουσία εγκλεισμάτων και ατελειών.
  • Carat: Τα καράτια αποτελούν τη μονάδα μέτρησης βάρους των διαμαντιών, αλλά και κάθε πολύτιμου λίθου, και επηρεάζουν την τιμή τους, πάντα σε συνδυασμό με το χρώμα, την καθαρότητα και την κοπή της πέτρας.

 

I’m in love with the shape of you

Στρογγυλό: το πιο δημοφιλές σχήμα, που ενισχύει τη λάμψη του διαμαντιού.

Οβάλ: ιδανικό για λεπτεπίλεπτα και μακριά δάχτυλα.

Emerald: οι μεγάλες επιφάνειες αναδεικνύουν μοναδικά τη διαύγεια της πέτρας.

Asscher: το λίγο πιο τετραγωνισμένο emerald, με μία πιο artistic διάθεση.

Cushion: old-school και vintage, τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες.

Princess: η επίπεδη επιφάνεια και το σχήμα πυραμίδας κάνουν τον λίθο να δείχνει μεγαλύτερος.

Marquise: μακρύ, κωνικό σχήμα, που μεγιστοποιεί το μέγεθος σε καράτια.

Σχήμα αχλαδιού: ντελικάτο, λεπτό και φίνο.

 

Το ιδανικό μονόπετρο

 

Το ιδανικό μονόπετρο: Το μέταλλο που θα «αγκαλιάσει» την πέτρα, είναι καθοριστικό για τη συνολική εμφάνιση του δαχτυλιδιού!

– Λευκόχρυσος ή πλατίνα.

Κομψό και δικαιολογημένα δημοφιλές, αφού προσφέρει ένα μετριοπαθές και σύγχρονο αποτέλεσμα. Επιπλέον τα συγκεκριμένα μέταλλα αναδεικνύουν τα άχρωμα -ή σχεδόν άχρωμα- διαμάντια, υπογραμμίζοντας την καθαρότητά τους, σε αντίθεση με το χρυσό που κάνει το καθαρό διαμάντι να μοιάζει κίτρινο.

Χρυσός

Ο χρυσός εγγυάται ένα κόσμημα αδιαμφισβήτητα διαχρονικό και πολυτελές. Keep in mind ότι το κίτρινο του χρυσού δεν ταιριάζει ιδανικά σε όλες τις επιδερμίδες. Ένα μονόπετρο που συνδυάζει τον χρυσό με το ασήμι, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αλλά διακριτική αντίθεση, αποτελεί την πιο safe και σύγχρονη επιλογή.

– Ροζ χρυσός

Ο ροζ χρυσός, ως μία ζεστή και ήπια απόχρωση που ταιριάζει κυριολεκτικά σε κάθε τύπο δέρματος, κάνει δυναμική επιστροφή από τα λατρεμένα 30s και 50s.

 

Το ιδανικό μονόπετρο: Budget friendly

Μπορεί το μονόπετρο να είναι ένα είδος επένδυσης, αλλά το budget δεν είναι πάντα το ιδανικό! Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε 4 τρόπους για να μείνετε εντός budget, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από την αγαπημένη σας ή να «κλέψει» από την εμφάνιση του δαχτυλιδιού.

  1. Προτιμήστε ένα δαχτυλίδι με 0,9 καράτια αντί για 1 (ή 1,9 αντί για δύο). Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη και το κόστος μειώνεται αμέσως κατά 20%!
  2. Αν θέλετε να πετύχετε εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε προσιτή τιμή, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με το χρώμα ή την καθαρότητα του λίθου.
  3. Επιλέξτε ένα διαμάντι χαμηλής καθαρότητας, αλλά με προσεγμένα κοψίματα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η ψευδαίσθηση της απόλυτης διαύγειας και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό.
  4. Eπιλέξτε λευκόχρυσο αντί για πλατίνα και μειώστε κατά πολύ το κόστος του δαχτυλιδιού.

Το ιδανικό μονόπετρο

 

Το ιδανικό μονόπετρο: Diamonds are for ever!

Η παγκόσμια πτώση της αξίας του διαμαντιού το 1930, οδήγησε την εταιρία De Beers να ξεκινήσει την  πολύ επιτυχημένη και ιστορική καμπάνια «A diamond is forever», που ανέδειξε το διαμάντι ως τον κατεξοχήν λίθο του μονόπετρου δαχτυλιδιού.

Ωστόσο, πολύτιμοι λίθοι όπως το ζαφείρι, το σμαράγδι, το ρουμπίνι ή το μαργαριτάρι, ακόμα και ο συνδυασμός ορισμένων από τα παραπάνω, ίσως να ταιριάζει καλύτερα στην εκλεκτή της καρδιάς σας!